PORTAKALLI
KEREVİZ YEMEĞİ
Kış sebzelerinin en güzellerinden
olan ama ne yazık ki kıymeti bilinmeyen, önyargılı yaklaştığımız bir sebze
kereviz. Oysa doğru aromalarla birleştiğinde ortaya çıkan yemeğin lezzetine siz
bile şaşıracaksınız. Hadi birlikte Kerevizi harika bir yemeğe dönüştürelim.
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
15
dakika
PİŞİRME
SÜRESİ
40-50 dakika
Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.
Portakallı Kereviz tarifi için malzemeler
·
4 adet orta boy kereviz
·
1 adet kuru soğan
·
2 adet patates
·
2 adet havuç
·
1 adet küçük boy domates
·
1 adet portakal
·
Yarım Limon
·
Zeytinyağı
·
Tuz
Portakallı
Kereviz tarifi püf noktaları nelerdir?
Kerevizleri soyarken
öncelikle yeşil filizlerinin taze olanlarını ayırın. Yemekte kullandığınız da
çok güzel aroma verir.
Kabuklarını soyduğunuz
kerevizleri soğuk suyun içine koyun üzerine biraz limon suyu dökün. O şekilde
beklesin. Hem kerevizleriniz kararmaz hem limonun tadını alır.
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?
2) 1 adet soğan yemeklik
doğrayın ve tencereye koydunuz 4-5 kaşık zeytinyağında pembeleşinceye kadar
kavurun.
3) İsteğe bağlı olarak 1
adet küçük domatesi kabuklarını soyup, minik mink doğrayıp pembeleşen
soğanların üzerine atın.
4) Havuçları ve patatesine de soyup, irice küpler halinde doğrayın.
5) Önce havuçlar atılır 5-6 dakika kavrulur, sora patatesler 5 dakika daha sonra kerevizler atılır ve 5 dakika daha kavrulur. Bu aşamada dibi tutması için gerekirse çok az sıcak su ilave edilebilir.
6) Son olarak da yıkadığımız kereviz saplarının taze filizlerini iri parçalar halinde doğrayıp yemeğe ekleriz.
7) Tuz ve 1 adet kesme
şeker ilave edip, yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde sıcak suyu ekler
pişmeye bırakırız.
8) Yemeğimiz pişerken 1
adet portakalın ve yarım limonun suyunu sıkalım.
9) Yaklaşık yaklaşık
30-40 dakikaya yemeğinizin pişmesi gerek. Havuçları, patates ve kerevizleri
küçük bir kaşıkla tadına bakarak piştiğini kontrol edin.
10) Pişen yemeğin üzerine
portakal ve limon suyunu döküp 1,2 dakika daha kaynayan yemeğin altını
kapatabilirsiniz.
11) Yemeğinizi dinlendirip
servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
![]() |
Portakallı Kereviz Yemeği |
Harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık 😍
YanıtlaSil