PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİ

 

PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİ 

Kış sebzelerinin en güzellerinden olan ama ne yazık ki kıymeti bilinmeyen, önyargılı yaklaştığımız bir sebze kereviz. Oysa doğru aromalarla birleştiğinde ortaya çıkan yemeğin lezzetine siz bile şaşıracaksınız. Hadi birlikte Kerevizi harika bir yemeğe dönüştürelim.

 

6 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

    15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40-50 dakika

 

Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz. 

Portakallı Kereviz tarifi için malzemeler

·         4 adet orta boy kereviz

·         1 adet kuru soğan

·         2 adet patates

·         2 adet havuç

·         1 adet küçük boy domates

·         1 adet portakal

·         Yarım Limon

·         Zeytinyağı

·         Tuz


Portakallı Kereviz tarifi püf noktaları nelerdir?

Kerevizleri soyarken öncelikle yeşil filizlerinin taze olanlarını ayırın. Yemekte kullandığınız da çok güzel aroma verir.

Kabuklarını soyduğunuz kerevizleri soğuk suyun içine koyun üzerine biraz limon suyu dökün. O şekilde beklesin. Hem kerevizleriniz kararmaz hem limonun tadını alır.

 

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

 1) Kerevizleri soyup küp küp doğrayın ve soğuk limonlu suyun içine atın.

       2)    1 adet soğan yemeklik doğrayın ve tencereye koydunuz 4-5 kaşık zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

       3)    İsteğe bağlı olarak 1 adet küçük domatesi kabuklarını soyup, minik mink doğrayıp       pembeleşen soğanların üzerine atın.

       4)    Havuçları ve patatesine de soyup, irice küpler halinde doğrayın.

         
       

       5)  Önce havuçlar  atılır 5-6 dakika kavrulur, sora patatesler 5 dakika daha sonra kerevizler     atılır ve 5 dakika daha kavrulur. Bu aşamada dibi tutması için gerekirse çok az sıcak su ilave   edilebilir.

       6)    Son olarak da yıkadığımız kereviz saplarının taze filizlerini iri parçalar halinde doğrayıp     yemeğe ekleriz.

                                                  


       7)    Tuz ve 1 adet kesme şeker ilave edip, yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde sıcak    suyu ekler pişmeye bırakırız.

       8)    Yemeğimiz pişerken 1 adet portakalın ve yarım limonun suyunu sıkalım.

       9)    Yaklaşık yaklaşık 30-40 dakikaya yemeğinizin pişmesi gerek. Havuçları, patates ve    kerevizleri küçük bir kaşıkla tadına bakarak piştiğini kontrol edin.

     10) Pişen yemeğin üzerine portakal ve limon suyunu döküp 1,2 dakika daha kaynayan yemeğin altını kapatabilirsiniz.

     11) Yemeğinizi dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Portakallı Kereviz Yemeği

 

 

Yorumlar

  1. Harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık 😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder