ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
8 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dakika
Pişirme süreleri tahmini verilmiş olup, fırın ayarınıza göre değişebilir. Lütfen pişerken kontrol ediniz.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 500 gr. ıspanak
- 350 gr lor peyniri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Ispanaklı Gül Böreği Pişirmenin püf noktaları
Börek pişirirken önemli olan kurumaması fakat üstünün tam kızarmasıdır. Bunun için böreğimizin üzerine hiçbir şey sürmeden yaklaşık 10 dakika fırında pişirir, sonra üzerine tarifini vereceğimiz sosu sürerseniz börekleriniz kurumadan tam kıvamında kızaracaktır. Ayrıntılar tarifin devamında...
Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır.
- Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp, doğruyoruz. Lor peyniri, tuz, karabiber, kırmızı pul biber(isteğe bağlı) ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
3. Ayçiçek yağını derin bir kaseye dökün ve yemek kaşığı yardımıyla yufkanın her yerine incecik gezdirin yağı. 2 yemek kaşığı yeterli,fazla yağlı olmaması için. İsterseniz fırça yardımıyla da sürebilirsiniz.
4. Sonra yufkanın kestiğimiz düz tarafına ıspanaklı içimizi incecik yayıyoruz ve sağ ve sol kenarlarından azıcık içe kapatıp, rulo halinde sarıyoruz.
5. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız börekleri yerleştirip 180 derecelik fırına veriyoruz.
6. Böreklerimiz fırına girince hemen derince bir kaba 1 su bardağı yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyip güzelce çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alsın.
7. Fırında yaklaşık 5-10 dakika kalan böreklerimizi fırından çıkarıp hazırladığımız sosu böreklerin üzerine kaşık yardımıyla güzelce yayıyoruz ve börekleri tekrar fırına atıyoruz.
8. Fırınınızı kontrol ederek alt üst tam kızarma olduğunda böreğiniz hazır. Fırından çıkınca ilk sıcağı geçene kadar üzerini bir örtü ile sarıp bekletebilirsiniz.
9. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder