FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI




FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

 

Hem çok pratik ve yapımı kolay hem de sofralarınızda çok şık bir ana yemek olarak yanında yoğurtla servis edebileceğiniz bir yemek tarifi geliyor.

 

 

8 KİŞİLİK

 

HAZIRLAMA SÜRESİ

                                                                                      15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

 

Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi için malzemeler

·         16 adet dolmalık biber

·         1-1,5 su bardağı pirinç

·         1 adet kuru soğan

·         2 adet domates

·         Yarım demet maydonuz

·         5-6 dal taze nane ( yoksa kuru nane de olur)

·         2 yemek kaşığı salça ( biber veya domates)

·         Yarım çay bardağı zeytinyağı

·         1  çay kaşığı tuz

·         1 çay kaşığı karabiber

 

Fırında Biber Dolması tarifi püf noktaları nelerdir?

Dolmalık biberlerinizin büyüklüğü iç harcınızın miktarını etkileyeceği için pirinç ölçüsünü ayarlarken pirinci elinizle bir tutam şeklinde sayarak alın. Her dolmalık biber için bir tutam şeklinde sayabilirsiniz.

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Pişirme Önerisi

Fırınınızın fan ayarını kapatıp alt üst kızartma şeklinde ayarlayın.

 

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

 

1-    1-    Dolmalık biberlerinizin sap kısımlarından kesin ve biberlerinizin içindeki çekirdekleri temizleyin.


2-    Biberlerinizin alt kısımlarına ince bir bıçak ucuyla 1-2 adet ince delik açın.(Sadece bıçağı batırıp çekin.)


3-    Biberleri güzelce yıkayıp bir kenara alın.


4-    İç harcı için öncelikle kullanacağınız pirinci (yaklaşık 1,5 su bardağı) güzelce yıkayın ve derince bir kaba dökün.


5-    1 büyük boy kuru soğanı ince ince küp şeklinde doğrayın ve pirincin üzerine ekleyin.


6-    Taze maydanoz ve naneleri de güzelce yıkayıp ince ince doğrayın ve iç harca ilave edin.


7-    Domateslerden bir tanesinin kabuklarını soymadan önce biber sayınız kadar kapak kesin dış kısımlarından. ( biber büyüklüğünüze göre pirincin dışarı çıkmaması için biberin ağzına kapatılacak.)


8-    Dış kısımlarını kapak olarak kestiğiniz domatesin kalan orta bölümünü minik minik doğrayın. Kalan diğer domatesleri de kabuklarını soyup doğrayıp iç harca ekleyin.


9-    Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağını da harca ilave edip güzelce karıştırın.


10- Hazırladığımız iç harcı biberlerin içine doldurun.( üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde)


11-  Doldurduğunuz biberlerin ağzını daha önce hazırladığımız domates kapaklarıyla kapatın

.

12- Fırın tepsinize yan yatırarak sıralayın biberlerinizi. ( Korkmayın dökülmeyecek içindekiler.)


13- Ayrı derin kabın içinde 2 yemek kaşığı salçayı 2-2,5 bardak sıcak suyla eritin. Güzel karışan salçalı suyu fırın tepsisindeki biberlerin üzerine dökün. 

    ( Yan yatık olarak sıraladığımız biberlerin yarından biraz daha fazla olmalı su miktarı. 

       Eğer az geldiyse sıcak su ilave ederek su seviyesini ayarlayın.)


14- Fırınınızı 200 dereceye alt üst ayarı açık bir şekilde biberlerinizi fırına atın.


15- Biberlerinizin üstü kızardığında dikkatlice tepsiyi çıkarıp bir kaşık ve çatal yardımıyla biberleri çevirin ve tekrar fırına atın.


  16-    Her iki tarafı da kızardığında Zeytinyağlı biber dolması servise hazır olacaktır. 

                  

  17-     Afiyet olsun…


Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması



 

 

Yorumlar

  1. BUnları küçük bir saklama kabında her yere taşıyıp yemek mümkün.
    Hamburgere ve trans yağlara son

    YanıtlaSil

Yorum Gönder