SUCUKLU KURU FASULYE
İşte Türk mutfağının vazgeçilmezi
ve padişahı konumundaki kuru fasulyenin lezzetli bir tarifi!
8 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika+30 dakika
Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup,
gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin
pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
·
2 su bardağı fasulye
·
Yarım kangal sucuk
·
1 adet soğan
·
2 adet domates
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 yemek kaşığı biber salçası
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1 diş sarımsak
·
2 çay kaşığı kara biber
·
1 adet kesme şeker
Sucuklu Kuru Fasulyeyi lezzetli pişirmenin püf noktası
Fasulyeleri bir gece önceden ılık
sütte ıslatmak ve güveciniz varsa güveçte
pişirmek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
- Birkaç
kez sudan geçirip yıkadığınız fasulyeleri bir gece önceden veya en azından
pişirmeden 4-5 saat önce üzerini en az 4 parmak geçecek şekilde ılık süte
koyun.
- Sütte bekletilmiş fasulyeleri çıkarıp yıkadıktan sonra güvecinize veya tencerenize koyun, üzerine 5-6 bardak ılık su ilave ederek 30-40 dakika kadar haşlayın.
- Küp küp
kesilmiş soğanları derince bir tavanın içine alın ve ocağa koyun. Soğanlar
1-2 dakika suyunu çekince tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek
kaşığı tereyağı ilave edin
- Sarımsağı
bıçağın yan tarafı ile bastırarak ezin ve mümkün olduğu kadar ince
doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar
kavurun.
- Pembeleşen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
- Sucukları
doğrayıp bu aşamada salçanın üzerine ilave edin bir kaç dakika
kavrulduktan sonra kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin ve onu da
salçanın üzerine ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar piştikten sonra tuzu ve karabiberi ve 1 adet kesme şekeri ekleyin.
Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın ve sosunuzun
altını kapatın.
- Haşlanmış
fasulyelerinizin olduğu tencereye hazırladığımız salçalı sosu dökün ve
eğer suyu az ise fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su
ilave edin.
- Güvecin altını kısın ve kapağını kapatın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada fasulyelerinizin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun.
Tadı damağımda kaldı! Her gün bunu yiyebilirim.
YanıtlaSilben deeeee
YanıtlaSil