SUCUKLU KURU FASULYE

 


                         SUCUKLU KURU FASULYE

İşte Türk mutfağının vazgeçilmezi ve padişahı konumundaki kuru fasulyenin lezzetli bir tarifi!



8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika+30 dakika

Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.  

 

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

·         2 su bardağı fasulye

·         Yarım kangal sucuk

·         1 adet soğan

·         2 adet domates

·         1 yemek kaşığı tereyağı

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         1 yemek kaşığı biber salçası

·         1 yemek kaşığı domates salçası

·         1 diş sarımsak

·         2 çay kaşığı kara biber

·         1 adet kesme şeker

 

 

Sucuklu Kuru Fasulyeyi lezzetli pişirmenin püf noktası

Fasulyeleri bir gece önceden  ılık sütte ıslatmak  ve güveciniz varsa güveçte pişirmek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

 

Sucuklu Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  1. Birkaç kez sudan geçirip yıkadığınız fasulyeleri bir gece önceden veya en azından pişirmeden 4-5 saat önce üzerini en az 4 parmak geçecek şekilde ılık süte koyun.

 

  1. Sütte bekletilmiş fasulyeleri çıkarıp yıkadıktan sonra güvecinize veya tencerenize koyun, üzerine 5-6 bardak ılık su ilave ederek 30-40 dakika kadar haşlayın.

          

  1. Küp küp kesilmiş soğanları derince bir tavanın içine alın ve ocağa koyun. Soğanlar 1-2 dakika suyunu çekince tavaya 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin

                                             

  1. Sarımsağı bıçağın yan tarafı ile bastırarak ezin ve mümkün olduğu kadar ince doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
      
  2. Pembeleşen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
                                                                  
  1. Sucukları doğrayıp bu aşamada salçanın üzerine ilave edin bir kaç dakika kavrulduktan sonra kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin ve onu da salçanın üzerine ilave edin. Yaklaşık 5 dakika kadar piştikten sonra tuzu  ve karabiberi ve 1 adet kesme şekeri ekleyin. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın ve sosunuzun altını kapatın.


  1. Haşlanmış fasulyelerinizin olduğu tencereye hazırladığımız salçalı sosu dökün ve eğer suyu az ise fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edin.
               

  2. Güvecin altını kısın ve kapağını kapatın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada fasulyelerinizin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Hepsi bu  kadar. Afiyet olsun.     
                             





   





 

 

Yorumlar

Yorum Gönder