TAS KEBABI
Hem suyuna ekmek banılarak yenilebildiği için hem de sevilen et yemeklerinin başında geldiği için restoranlarda sık sık karşımıza çıkan tas kebabını evde yapmaya ne dersiniz?
Tas kebabının temel malzemeleri dana eti, soğan ve
salçadır. Daha da bollaşması ve doyurucu hale gelmesi için içerisine patates ve
havuç gibi sebzeler de ilave edilir.
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
50 dakika
Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup,
gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin
pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
·
750 gram kuşbaşı dana eti
·
2 yemek kaşığı tereyağı
·
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
·
1 yemek kaşığı un
·
1 adet büyük boy veya 2 adet orta boy kuru
soğan
·
2 adet orta boy patates
·
2 diş sarımsak
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
2 çay kaşığı karabiber
·
1 adet orta boy havuç
·
3 su bardağı sıcak su
·
1 adet kesme şeker
Tas kebabı tarifinin püf noktası
Yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi
suyunda pişirin. Bu esnada yüzeye çıkan
kahverengi köpük kısımlarını alın.
Etinizin yumuşacık pişmesi için pratik yöntem ise düdüklü tenceredir. Etler
suyunu çekip iyice kavrulduktan sonra üzerine 1-2 bardak su ilave edip
düdüklünün ağzını kapatın ve 30 dk. Pişirin. Etleriniz yumuşacık olacaktır.
Pişen etleri patates ve havuçtan sonra tencerenize ekleyip 15 dadika daha
pişirmeniz yeterli olacaktır.
Tas kebabı pişirme önerisi
İsteğinize göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu
kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesle yakalayabilirsiniz. Salça yerine
rendelenmiş domates de tercih edebilirsiniz.
Tas Kebabı Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencerede
kızdırın. Üzerine 750 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu
verip çekene kadar kavurun.
- 1 adet soğanı ve 2 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle
beraber kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, yaklaşık 2-3 dakika
etlerle birlikte kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Arkasından 1 adet küp doğranmış havuç ilave edin ve 5 dakika daha
pişirme işlemini sürdürün. Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. (
Havuç patatesten daha geç piştiği için bu işlemi uyguluyoruz.)
- Ardından küp şeklinde doğradığınız
patatesleri ve tuzu ve kesme şekeri ilave edin ve 3 su bardağı (
yemeğin 1 parmak üzerine geçecek kadar) sıcak su ilave edin ve tencerenin
kapağını kapatın.
- Kısık ateşte pişirme işlemi 30 dakika kadar sürecektir. Mutlaka etlerin,
patateslerin ve havuçların ayrı ayrı pişip pişmediğini kontrol edin.
- Tüm malzemeleriniz piştiğinde yemeğinize karabiber ilave edip ocağı
kapatabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
lezzetin adı budur
YanıtlaSil