TAS KEBABI



TAS KEBABI

Hem suyuna ekmek banılarak yenilebildiği için hem de sevilen et yemeklerinin başında geldiği için restoranlarda sık sık karşımıza çıkan tas kebabını evde yapmaya ne dersiniz? 

Tas  kebabının temel malzemeleri dana eti, soğan ve salçadır. Daha da bollaşması ve doyurucu hale gelmesi için içerisine patates ve havuç gibi sebzeler de ilave edilir.


6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

·         750 gram kuşbaşı dana eti

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

·         1 yemek kaşığı un

·         1 adet büyük boy veya 2 adet orta boy kuru soğan

·         2 adet orta boy patates

·         2 diş sarımsak

·         1 yemek kaşığı domates salçası

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         2 çay kaşığı karabiber

·         1 adet orta boy havuç

·         3 su bardağı sıcak su

·         1 adet kesme şeker

 

 

Tas kebabı tarifinin püf noktası

Yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin.  Bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını alın.

Etinizin yumuşacık pişmesi için pratik yöntem ise düdüklü tenceredir. Etler suyunu çekip iyice kavrulduktan sonra üzerine 1-2 bardak su ilave edip düdüklünün ağzını kapatın ve 30 dk. Pişirin. Etleriniz yumuşacık olacaktır. Pişen etleri patates ve havuçtan sonra tencerenize ekleyip 15 dadika daha pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tas kebabı  pişirme önerisi

İsteğinize göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesle yakalayabilirsiniz. Salça yerine rendelenmiş domates de tercih edebilirsiniz.

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tencerede kızdırın. Üzerine 750 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu verip çekene kadar kavurun.

 

  1. 1 adet soğanı ve 2 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.

 

  1. Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın.

 

  1. Arkasından 1 adet küp doğranmış havuç ilave edin ve 5 dakika daha pişirme işlemini sürdürün. Gerekirse 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. ( Havuç patatesten daha geç piştiği için bu işlemi uyguluyoruz.)

 

  1. Ardından küp şeklinde doğradığınız  patatesleri ve tuzu ve kesme şekeri ilave edin ve 3 su bardağı ( yemeğin 1 parmak üzerine geçecek kadar) sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.

 

  1. Kısık ateşte pişirme işlemi 30 dakika kadar sürecektir. Mutlaka etlerin, patateslerin ve havuçların ayrı ayrı pişip pişmediğini kontrol edin.

 

  1. Tüm malzemeleriniz piştiğinde yemeğinize karabiber ilave edip ocağı kapatabilirsiniz.

 

  1. Afiyet olsun! 


 

Yorumlar

Yorum Gönder