KUŞBAŞI ETLİ ALİ NAZİK
KEBABI
Türk mutfağının efsane
lezzetlerinden Ali Nazik Kebabının ayrıntılı tarifini sizler için hazırladık. İlk
kez deneyecek olsanız bile ortaya çıkan yemeğin lezzetine inanamayacaksınız. Hem
sunumu ile göz dolduran hem de çok lezzetli bu tarif ile akşama harika bir
sofra sizi bekliyor.
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
40 dakika
Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek
pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.Ali Nazik Kebabı tarifi için malzemeler
·
400 gr. Dana kuşbaşı
(kuzu da olabilir.)
·
4 adet büyük boy Patlıcan
·
3 çorba kaşığı yoğurt
·
2 adet yeşil biber
·
2 adet kırmızı biber
·
2 çorba kaşığı domates
rendesi veya 1 çorba kaşığı salça
·
2 diş sarımsak
·
Tuz, karabiber, kimyon,kekik, kırmızı pul biber
·
Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağ
Lezzetli bir Ali Nazik Pişirmenin Püf Noktaları
Öncelikle etinizin
lokum gibi pişmesi gerek, eğer isterseniz etinizi düdüklüde 30 dakika
pişirdikten sonra tavaya alıp soteleyebilirsiniz. Ayrıca baharatlarla
lezzetlendirmek çok önemli.
Patlıcanları varsa
mangalda veya ocak közlerseniz, köz lezzeti daha da muhteşem olur. Fakat yoksa
hiç üzülmeyin. İnanın fırında da efsane oldu.
Hadi tarife
başlayalım..
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?
1.) Öncelikle
patlıcanlarınızı yıkayın ve bıçakla üzerlerini 3-4 yerinden hafifçe delin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırınınızın ızgara ayarında veya 200 derecede yaklaşık
30-35 dakika közlenmeye bırakın.
2.) Tencere veya tavanız kızgın
oluna içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve etlerinizi atın. Etler suyunu
salıp tekrar çekene kadar güzelce pişsin. Arada dibi tutmasın diye kontrol
etmeyi unutmayın.
3.) Etler pişerken bir
taraftan biberlerinizi doğrayın.
4.) Etleri yaklaşık 30-35
dakika pişirdikten sonra ( pişme süresi etinize göre değişeceği için kontrol
edin) İçine önce doğradığınız biberleri atın.
5.) Biberler 5 dakika
kavrulunca 2 yemek kaşığı domates rendesi ilave edin. (yoksa salça da olur.)
6.) 5 dakikada domatesle
pişen etlerimize 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik ve tuz atalım. Birazcık
sıcak su ekleyip resimdeki kıvama gelince altını kapatalım.
7.) Fırından çıkan
közlenmiş patlıcanlarınızı biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve ince ince
doğrayın.
8.) Doğradığınız
patlıcanları derin bir kaseye alın . İçine 2 diş sarımsak ezip veya incecik
doğrayıp atın, 3 yemek kaşığı yoğurt ve biraz da tuz ekleyip güzelce
karıştırın.
9.) Ayrı bir tavada 2
yemek kaşığı tereyağ eritin ve içine 1 tatlı kaşığı kadar pul biber ekleyin.
10.) Servis tabağınızın
altına hazırladığımız yoğurtlu patlıcan karışımından yayalım. Üzerine etlerimizi
güzelce yerleştirelim. En üzerine de tavada erittiğimiz tereyağlı,sostan
gezdirelim.
11.) İşte efsane tabağınız
hazır. Afiyet olsun…
![]() |
KUŞBAŞILI ALİ NAZİK KEBABI |
Ellerinize sağlık hemen deneyeceğim..
YanıtlaSilBayıldım! Herkese tavsiye ederim.
SilTeşekkürler...
SilBu özellikle misafir varsa çok güzel bir seçenek
YanıtlaSil