ALİ NAZİK KEBABI



KUŞBAŞI ETLİ ALİ NAZİK KEBABI

 

 Türk mutfağının efsane lezzetlerinden Ali Nazik Kebabının ayrıntılı tarifini sizler için hazırladık. İlk kez deneyecek olsanız bile ortaya çıkan yemeğin lezzetine inanamayacaksınız. Hem sunumu ile göz dolduran hem de çok lezzetli bu tarif ile akşama harika bir sofra sizi bekliyor.

 

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

Pişirme süreleri tahmini olarak verilmiş olup, gerçek

pişirme süresi kullandığınız malzemeye göre değişeceğinden malzemenin pişip pişmediğini tadarak kontrol etmenizi öneririz.

Ali Nazik Kebabı tarifi için malzemeler

·         400 gr. Dana kuşbaşı (kuzu da olabilir.)

·         4 adet büyük boy Patlıcan

·         3 çorba kaşığı yoğurt

·         2 adet yeşil biber

·         2 adet kırmızı biber

·         2 çorba kaşığı domates rendesi veya 1 çorba kaşığı salça

·         2 diş sarımsak

·         Tuz, karabiber, kimyon,kekik, kırmızı pul biber

·         Sosu için 2 yemek kaşığı tereyağ

 

Lezzetli bir Ali Nazik Pişirmenin Püf Noktaları

Öncelikle etinizin lokum gibi pişmesi gerek, eğer isterseniz etinizi düdüklüde 30 dakika pişirdikten sonra tavaya alıp soteleyebilirsiniz. Ayrıca baharatlarla lezzetlendirmek çok önemli.

Patlıcanları varsa mangalda veya ocak közlerseniz, köz lezzeti daha da muhteşem olur. Fakat yoksa hiç üzülmeyin. İnanın fırında da efsane oldu.

Hadi tarife başlayalım..



 

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

1.)  Öncelikle patlıcanlarınızı yıkayın ve bıçakla üzerlerini 3-4 yerinden hafifçe delin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve fırınınızın  ızgara ayarında veya 200 derecede yaklaşık 30-35 dakika közlenmeye bırakın.


2.)  Tencere veya tavanız kızgın oluna içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve etlerinizi atın. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce pişsin. Arada dibi tutmasın diye kontrol etmeyi unutmayın.

     


3.)  Etler pişerken bir taraftan biberlerinizi doğrayın.


4.)  Etleri yaklaşık 30-35 dakika pişirdikten sonra ( pişme süresi etinize göre değişeceği için kontrol edin) İçine önce doğradığınız biberleri atın.

                     


5.)  Biberler 5 dakika kavrulunca 2 yemek kaşığı domates rendesi ilave edin. (yoksa salça da olur.)


                    


6.)  5 dakikada domatesle pişen etlerimize 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik ve tuz atalım. Birazcık sıcak su ekleyip resimdeki kıvama gelince altını kapatalım.


        


7.)  Fırından çıkan közlenmiş patlıcanlarınızı biraz soğuyunca kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.




      
        


8.)  Doğradığınız patlıcanları derin bir kaseye alın . İçine 2 diş sarımsak ezip veya incecik doğrayıp atın, 3 yemek kaşığı yoğurt ve biraz da tuz ekleyip güzelce karıştırın.





9.)  Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ eritin ve içine 1 tatlı kaşığı kadar pul biber ekleyin.




10.)       Servis tabağınızın altına hazırladığımız yoğurtlu patlıcan karışımından yayalım. Üzerine etlerimizi güzelce yerleştirelim. En üzerine de tavada erittiğimiz tereyağlı,sostan gezdirelim.


11.)       İşte efsane tabağınız hazır. Afiyet olsun…

 

KUŞBAŞILI ALİ NAZİK KEBABI 

 


Yorumlar

Yorum Gönder