KARNABAHAR KIZARTMASI

 

KARNABAHAR KIZARTMASI

Kış sebzelerinden Karnabaharı bir de böyle deneyin. Pişman olmayacaksınız!

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Karnabahar Kızartması tarifi için malzemeler

·         1 küçük boy Karnabahar

·         1 su bardağı süt

·         1 su bardağı un

·         1 çay kaşığı kabartma tozu

·         Tuz  

Karnabahar Kızartması Pişirmenin Püf Noktaları

Karnabaharı haşlarken suyun içine yarım su bardağı kadar süt ilave ederseniz, hem karnabahar  haşlanırken oluşan hoş olmayan kokuyu önlersiniz hem  de daha lezzetli bir kızartmanız olur. 

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

     1.)  Öncelikle karnabaharımızı küçük dallarına ayırarak yıkayalım.

     2.)  Bir tencereye 3-4 su bardağı su ve üzerine yarım su bardağı süt ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip kaynadıktan sonra karnabaharlarımızı içine atıp yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım.

    3.)  Başka bir yerde çukur bir kasenin içinde 2 yumurtayı bir parça tuzla çırpalım. Üzerine 1 su bardağı süt , 1 su bardağı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.

                                          

     4.)  Haşlanan karnabaharları süzüp bu karışımın içine atın ve güzelce karışıma bulayın.

    5.)  Tavaya kızartmak için Ayçiçek yağı koyun.( Yaklaşık 1 su bardağı)

    6.)  Karnabaharlarınızı birer birer kızgın yağın içine koyun ve kızartmaya başlayın.

                          

    7.)  Bir tarafı kızaran karnabaharların diğer tarafını çevirin.

     8.)  Kızaran karnabaharların fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alabilirsiniz.

      9.)  Sıcak olarak servis yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.

    Not: Karnıbaharlar için hazırladığımız harç artıyor mutlaka. O harcı yapışmaz bir tavaya çok çok az bir yağ koyun krep halinde pişirebilirsiniz. Ben iki tane krep yaptım artan karışımla. Hem israf olmadı hem çocuklar mutlu oldu.. :)

Karnabahar Kızartması


Yorumlar

  1. Ben hep böyle bir karnıbahar kızartması yemek isterdim. Bir kere mideye çok iyi geliyor. İkincisi pirzolayı aratmıyor aynı et tadında. Zaten bugünlerde kim pirzola bulabiliyor ki? Hem zaten bulunsa da pirzola kolesterol dolu ve de damarları tıkıyor oysa hele de zeytinyağında kızartılan karnıbahar öyle mi? Bu yemeğin bir diğer avantajı da hem soğuk hem de ara sıcak olarak yenebilmesi. Ama ben daha çok yoğurtlu sarmısaklı soğuk olarak seviyorum.

    Pınar Hanım teşekkürler

    Diğer tariflerinizi de sabırsızlıkla bekliyorz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Yorum Gönder